Hencewauge-15

A-Laget: Vi måste lära oss att vinna

22 okt 2020

Under onsdagen kom Hammarby Hockeys första seger i Hockeyettan efter att ha vänt ett 0-3 underläge till seger. Detta efter att tränare Filip Algeman läxat upp sina spelare under mitten av den andra perioden. – Vi är på god väg, men vi måste börja lära oss hur man vinner ishockeymatcher säger Algeman. 

Det var mycket att glädjas åt i går som Hammarbyare. Ja, förutom den första halvan av matchen. När Strömsbro gör 3-0 i numerärt underläge får huvudtränare Filip Algeman nog, och tar en timeout. En mycket lyckat sådan ska det visa sig, och 27-åringen får stående ovationer från läktarhåll efter sitt tal till spelarna, eller snarare hela söderort.

Efter utbrottet, hrm, avbrottet går Hammarby relativt snabbt upp till 2-3 underläge. Alltså bara ett mål upp inför den tredje perioden. Den hann vara i exakt fjorton sekunder innan det var kvitterat. Assisterande lagkaptenen Joakim Albertsson, som även vikarierade som kapten i Pontus Okerblads frånvaro, visste exakt var krysset satt.

Hammarby dominerade hela den tredje perioden, eller tills det var drygt fem minuter kvar. Då åker hemmalagets Joonas Routsaari på ett matchstraff och Hammarby får i stort sett avsluta matchen i boxplay.

Det höll på att kosta poäng, men alla gudar var med Hammarby i dag verkade det som, efter att Strömsbro visat att de är en av de bästa i serien i powerplay gjorde Casper Siösteen lite som han ville och vispade in kvitteringen till 4-4, i exakt samma kryss som Albertsson värmt upp tidigare.

Två nya målskyttar

 

 

 

 

 

 

Under den kommande förlängningen visade Albertsson upp sina offensiva kvalitéer igen och avgjorde matchen till Hammarbys fördel. Två mål av den vikarierande kaptenen samt två nya målskyttar i dag. Förutom Örebro-förvärvet Siösteen gjorde Marton Papa sitt första mål på svenskmark, mitt i Bajenland.

Efter matchen var det en glad och lättad tränare hemsidan når. Han berättar att han inte brukar brusa upp så, men i dag gav det effekt. Det kändes skönt tillägger han och fortsätter.

– Vi har kommit så långt i processen att vi för matcherna, vi har fått ordning på special teams. Nu måste vi lära oss hur man vinner hockeymatcher. Vi är en god bit på väg.

Herr

-

ATG Hockeyettan Östra

IF Vallentuna BK - Hammarby IF

fredag 4 december
19:00 Vallentuna Ishall

Herr

4 - 3 (sd)

ATG Hockeyettan Östra

Strömsbro IF - Hammarby IF

onsdag 2 december
19:00 Testebo Arena

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 21 oktober
19:30 Kärrtorps IP

J20

J20 DIV 1 - GRUNDSERIEN 2020/2021

Hammarby IF - Spånga IS IK

onsdag 28 oktober
19:30 SDC-hallen

J18

J18 DIV 1 ÖSTRA D - GRUNDSERIEN 2020 / 2021

Hammarby IF - Järna SK

söndag 25 oktober
19:00 SDC-hallen

Köp Hammarbys lotter från Folkspel

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners