Joonas Ruotsaari

A-laget: Välkommen Joonas Ruotsaari

6 jun 2020

Hammarby Hockey har gjort klart med 24-åriga Joonas Ruotsaari från Åker/Strängnäs. -Han är en klok spelare som är duktig med pucken. 

Ruotsaari började sin karriär i Södertälje och blev klubben trogen till det var dags att kliva upp i den äldre junioråldern. Som 18-åring blev han 2014 klar för Huddinges J20-lag med lagkamrater som bland andra Joakim Albertsson, Felix Lundkvist och Hampus Berg.

På den tvååriga sejouren svarade Ruotsaari för 59 poäng på 73 matcher.

Tumba blev den nya adressen när det var dags för Hockeyettan-spel. Årets blev halvlyckat men resan gick ändå vidare till Linden i Eskilstuna. Där öste Ruotsaari in poäng under två säsonger och var med och tog upp södermanlänningarna till Hockeyettan.

Hammarby har något riktigt bra på gång

Efter Eskilstuna blev det Åker/Strängnäs samt en kort utlåning till Tyresö/Hanviken under fjolåret. Ruotsaari har svarat för sammanlagt 136 poäng på 122 matcher i Hockeytvåan och är nu redo att ta sitt steg till Hockeyettan på allvar.

-Jag tror att Hammarby har något riktigt bra på gång nu efter några tunga säsonger och ska bli riktigt kul att få vara en del av det. Spännande med två unga tränare som jag tror kan få ut väldigt mycketav samtliga spelare säger Ruotsaari om framtiden i Hammarby.

Även tränare Filip Algeman är mycket positiv till nyförvärvet

Joonas är en spelare som historiskt sett gör poäng och det är de vi vill få ut av honom även i Hammarby. Han är en klok spelare som är duktig med pucken.

Varmt välkommen till Hammarby Joonas Ruotsaari. 

 

//Henric Wauge

 

Herr

-

TRÄNINGSMATCH

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

fredag 14 augusti
19:00 SDC-hallen

J20

-

TRÄNINGSMATCH

Nyköping SK - Hammarby IF

måndag 14 september
19:30 Stora Hallen

Dam


Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given in /home/hqadgacn/public_html/hammarby-hockey-3/wp-content/themes/addad-client/tpart-custom-results.php on line 209

-

Hammarby IF - -

torsdag 1 januari
00:00 -

J18


Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given in /home/hqadgacn/public_html/hammarby-hockey-3/wp-content/themes/addad-client/tpart-custom-results.php on line 209

Hammarby IF - 

torsdag 1 januari
00:00 

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners