Joakim Albertsson

A-LAGET: Joakim Albertsson nästa man att förlänga

13 apr 2020

För exakt en vecka blev den första spelaren klar för Hammarby Hockey nästa säsong. Nu under måndagen blev den andra. Backen Joakim Albertsson är klar för två nya säsonger i Bajentröjan. 

Förra måndagen presenterade Hammarby Hockey sin första kontraktsförlängning när Robin Kokkonen skrev på. Nu i dag, exakt en vecka senare blev även den rutinerade backen Joakim Albertsson klar. Han har dessutom skrivit kontrakt som löper över två säsonger.

Albertsson eller ”Albert” som han kallas för kom till Hammarby inför säsongen 2018/19 och gjorde succé direkt. Med 28 poäng på 35 matcher fick han även chansen att lånas ut till Huddinge i det kommande kvalet. Där gjorde han tre poäng på två matcher.

Trots den mindre bra säsongen för Hammarby i år svarade den nyblivna 25-åringen för 13 målgivande passningar under säsongen och två mål.

Vi värdesätter Joakim väldigt högt 

-Han har egenskaper som hockeyspelare som vi värdesätter högt. Är övertygad om att Joakim kommer bli en viktig kugge för att vi ska bli framgångsrika kommande säsong säger tränare Filip Algeman.

Det är en mycket revanschsugen Albertsson som vi når under annandag påsk. Han är besviken över prestationen under förra säsongen och vill lägga den bakom sig.

-Jag fått ett väldigt bra intryck av Gräs och Algeman, vad dom ser hos mig och hur dom vill bygga laget inför kommande säsong. Det kommer att bli ett spännande lag med många unga spelare. Jag ser verkligen fram emot säsongen säger Albertsson.

Sedan hoppas han såklart på att fokusen kring hockeyn höjs i Bajenland vilket den håller på att göra. -Lite mer folk på läktarna skulle vara kul.

Han är dock inte hemlig med vad målen är. -Jag skulle ju vilja kunna försörja mig på hockeyn, men för att kunna göra det måste jag steppa upp mitt egna spel, samt göra så att laget går bra också. Så att lag uppåt får upp ögonen för mig.

Joakim Albertsson gör alltså sin tredje säsong i Hammarby Hockey i höst. Han kom i från Tyresö/Hanviken 2018 och har tillbringat nästan hela sitt hockeyliv i Huddinge.
Under säsongen kommer han att kliva över 200 matcher i Hockeyettan. Säsongen 2013/14 gjorde han flest poäng, mål och assist av alla backar i J20 Elit.

Tack Joakim Albertsson för att du väljer Hammarby.

/ Henric Wauge

 

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Nacka HK - Hammarby IF

tisdag 27 september
19:10 Nacka Ishall

Dam

-

Damettan Östra

Hammarby IF - AIK 2

söndag 9 oktober
17:30 Stora Mossen

J20

-

TRÄNINGSMATCH

TBD - Hammarby IF

fredag 30 september
12:00 TBD

J18

-

J18 Div 1 Östra

Hammarby IF - Tyresö Hanviken Hockey

söndag 16 oktober
18:00 Kärrtorps IP

DamJunior

-

DAMJUNIOR REGION ÖST

Hammarby IF - Enköpings SK

lördag 8 oktober
14:00 Stora Mossen

Herr

4 - 6

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Sudrets HC - Hammarby IF

söndag 25 september
11:30 Hemse Ishall

Dam

6 - 0

FÖRSÄSONG

Skellefteå AIK - Hammarby IF

söndag 25 september
09:00 Gränby Sportcenter

J18

3 - 2

TRÄNINGSMATCH

Järfälla HC - Hammarby IF

onsdag 14 september
19:00 Järfälla ishall